Gatekirka - resyme` - året 2009 | Gatekirka
 

Gatekirka
 


Gatekirka
Erlings gt 1
Harstad

Gatekirka - resyme` - året 2009Gatekirka har i år fortsatt med å ha åpent  onsdager på dagtid. Vi har hatt åpent hver onsdag, med unntak av sommerferien. Året som gikk har vært et spennende år, med mange fine samlinger.  

Cirka en gang per måned arrangerer vi lunsjforedrag. Stikkord for disse foredragene  er engasjement, og vi finner fram til personer som har et byggende engasjement for byen vår lokalt og også ut over dette. Forøvrig finnes referat fra disse på nettsiden www.gatekirka.no. Gjennom disse arrangementene har vi samlet nye mennesker til samtale, samt at det har gitt oss inspirasjon og vi knytter stadig nye kontakter på denne måten.  

To ganger i året har vi arbeidsmøte, med planlegging og evaluering av det vi har gjort og gjør, ett møte på våren og ett på høsten. Dette er gode samlinger hvor vi kan samtale om viktige forhold  ved denne tjenesten.  

Programmet  2009 har vært givende og spennende, og  dagene med lunsjforedrag eller andre samlinger har vært godt besøkt. Gjester våren 2009 var: Filosofiprofessor Kari Martinsen og kulturhusdirektør Ola Løkholm. Under Festspillene i juni hadde vi program fire dager, og ble med på det som kalles Byfesten. Mandag hadde Aase Johanne Aune opplesning fra ørkenfedrene, tirsdag leste Sølvi Ytterstad egne dikt, onsdag presenterte Kine Hellebust salmer av Elias Blix, onsdag hadde prest Lars Martin Skipevåg Ord fra Bibelen. Denne uka var en suksess med stort sett fullt hus på samlingene. En flott måte å markere seg under Festspillene på. I påsken hadde vi påskebetraktning onsdag i påskeuka. Høsten 2009 hadde vi besøk av trosopplærings-koordinator Knut E. Johnsen, høyskolelektor Trude Løkholm og musiker Finn Ero Bustadmo. Finn Ero ga oss en adventskonsert sammen med sin venn Thomas, en reise gjennom sitt liv personlig og musikalsk. En sterk kveld der rockemusikeren også ga tilbakemelding om hva Gatekirka har betydd for ham personlig i oppveksten.  

Vi opplever at stadig nye mennesker finner veien innom Gatekirka, i tillegg til noen faste besøkende. Vi går aldri hjem fra vakt uten å oppleve Guds nærvær og denne tjenesten svært meningsfull.  

Ut over det vi opplever av besøk i åpningstiden, får vi også henvendelser om forbønn for mennesker som trenger det. Vi tar disse med i bønn, og på fellessamlinger tar vi også med en bønn for alle som har kontaktet oss gjennom året og årene. De frivillige vaktene gjør en flott innsats, uten disse hadde ikke arbeidet latt seg gjøre.  Nettsiden som presenterer Gatekirka er også blitt veldig bra. Noen kontakter oss via den, selv om pågangen til nå ikke har vært veldig stor. Vi har også fått laget en liten folder som presenterer arbeidet på en enkel måte. Denne ligger til utdeling i Gatekirka, og tanken er at den også kan legges ut på offentlige kontorer og steder der folk møtes.  

Vi er takknemlig for møter med mennesker i året som gikk, og ser at Gatekirka absolutt fyller en funksjon i byen vår og er til velsignelse for mennesker som vi ellers ikke møter i vår tradisjonelle virksomhet.  Regnskap for 2009 er revidert og godkjent. Regnskapet legges fram for arbeidsmøtet i Gatekirka, og legges også fram til orientering for årsmøtet i Aune baptistmenighet.

Del denne siden med andre!

Share on Facebook