Om Gatekirka | Gatekirka
 

Gatekirka
 


Gatekirka
Erlings gt 1
Harstad


Idag består Gatekirka av frivillige som har vakter i åpningstiden. Rommet vårt er nå en kombinasjon av kapell og samtalerom, der vi også serverer kaffe/te og litt å bite i. Åpningstiden er på onsdager, og vi annonserer hver uke i lokalavisen, Harstad Tidende.

Her kan man komme inn for samtale, tenne lys og be for seg selv eller andre, eller bare være stille. Enkelte kvelder arrangerer vi enkle gudstjenester, for eksemper i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse oktober 2006, da vi satte fokus på tema: «Han som ser oss», med tekstlesning og salmer.

Rommet er enkelt utsmykket. På veggen i fronten henger et spesielt kors laget på bestilling, av den lokale kunstneren Inger Kaurin. Hun har benyttet en spesiell teknikk hvor gammel «rekved» er dekorert med glass, metall, avispapir, gamle «ubrukelige» ting som er felt inn i korset. På den måten har korset fått en sterk symbolikk. Et gammelt og slitt trebord har plass for telys som kan tennes, og vi legger vinn på å alltid ha friske blomster på bordet, som et symbol på alt som lever.

Gatekirka har beholdt sin enkelhet. Mennesker møter mennesker, ikke først og fremst som «profesjonelle» hjelpere, men som medmennesker som kan lytte og være tilstede for deg som kommer inn. Vi kan samtale, be sammen eller bare være stille. Det går an å ringe til oss å be om en samtale eller forbønn. I Gatekirka kan du dele både glede og sorg, ingen av oss setter noen kriterier for hva det skal handle om.

Sist oppdatert 24.03.2023 kl. 11:12

Del denne siden med andre!

Share on Facebook