Oppstarten | Gatekirka
 

Gatekirka
 


Gatekirka
Erlings gt 1
Harstad

Oppstarten

Gatekirka ble til en sen novemberkveld 1990. Syttende november var en kald, stjerneklar vinterkveld i byen. Aase Johanne Hagen (nå Aune), pastor i Det Norske Baptistsamfunn stilte seg opp midt på torget med et enkelt campingbord, levende lys i form av en fakkelboks, og seg selv.

I forkant ble tillatelse avklart med politiet, etter å ha presentert ideén og tanken med å være tilstede på denne måten. Tanken hadde blitt til over tid, etter refleksjoner omkring det å være tilstede der mennesker ferdes. Et lite utklipp fra et tidsskrift, med en betraktning av Paul Erik Wirgenes- på den tiden Indremisjonsselskapets storbyprest i Oslo- med tittelen «Drøm» hadde formulert noe av tankene jeg bar på. «Drøm» finner du her.

Første kvelden sto jeg der, et stykke ut i natten. Ingen «effekter» annet en levende lys, og signaler om at man kunne stoppe og slå av en prat. Responsen var ganske overveldende. Unge, voksne og eldre stoppet- til og begynne med kanskje mest av nysgjerrighet- men etterhvert ble det mange gode samtaler.

 

Sist oppdatert 24.03.2023 kl. 11:09

Del denne siden med andre!

Share on Facebook